Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
LK jpeg

Zveme vás na cestu do světa digitálních kompetencí a informatiky. 

9. října od 8 do 17 hodin v Home Credit Areně v Liberci a na ZŠ Lesní Liberec.

Učíte na prvním nebo druhém stupni ZŠ? Vedete školu? Jste školní ICT metodik? Pak konference EDUCA: CÍL JE CESTA vede právě vaším směrem – přidejte se!

 Ráno vás přivítáme v Home Credit Aréně a pozveme vás na dopolední jízdu. Naši řečníci vás provedou pro mnohé ještě neprobádanou krajinou informatiky, digitálních kompetencí a ukážou vám zajímavé silnice i uličky, po kterých se můžete bez obav vydat.

Odpoledne vás ve třídách ZŠ Lesní čeká na dvě desítky dobrodružných, barvitých, nicméně dobře značených stezek vlastního objevování – stačí si vybrat, kterou chcete jít.

Co vás čeká?

V plenární části zajímaví řečníci a aktuální témata na cestě informatické a digitální změny:

I když vykročit ze známého prostoru není snadné, dozvíte se, jak nezabloudit ve slepých uličkách a kde hledat rozcestník tras k rozvíjení digitální kompetence a výuce informatiky; neexistuje jediný směr – na křižovatce se můžete vydat po široké dálnici, jít jinudy než ostatní, objevovat i stavět nové cesty – a hlavně přitom pomáhat svým žákům, aby se sami na cestě k digitálnímu světu zítřka neztratili.

Odpoledne workshopy dle vlastního výběru:

Informatika, digitální kompetence na 1. stupni, v jazycích, v chemii, dějepise, výtvarné výchově… – prohlédněte si pestrý workshopový rozcestník a vyberte si trasu, po které se chcete vydat na 90minutovou objevnou výpravu za praktickými zkušenostmi.   

Co si můžete odnést?

Praktické příklady pro rozvoj digitálních kompetencí žáků a výuku informatiky na 1. i 2. stupni ZŠ. Užitečné náměty na funkční využití technologií při řešení oborových témat. Inspiraci a zajímavé aktivity, které ve vašem předmětu umožňují digitální technologie. Zážitek z aktivit, které si můžete užít v roli žáků, a jeho reflexi. Podnětné nápady a zkušenosti ostatních. 

Veškeré informace ke konferenci se dozvíte na odkazu: https://www.educaweek.cz/konference-cil-je-cestadigitalni-svet-zitrka-192/

Přihlásit se na konferenci můete na odkazu: https://helen.npi.cz/prihlasovani/kurzy_prihlasit.php?id_kurzu=102955

Těšíme se na vás!

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje