Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
TZEXPO4

Veletrh EDUCA EXPO v Home Credit Aréně v Liberci začal dnes ráno. Na ploše multifunkční arény se v části EDUEXPO představuje na 60 škol a vzdělávacích institucí. Ochoz patří firmám a veletrhu práce JOBEXPO by Manpower - více než tisícovce pracovních míst a kariérnímu poradenství.  Veletrh potrvá do soboty 12. října. Vstup je zdarma.

Zahájení veletrhu proběhlo za účasti hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, náměstka hejtmana Jiřího Čeřovského, ředitelky Úřadu práce ČR Kateřiny Sadílkové a ředitelky odboru integrace trhu práce z MPSV Anny Brabcové.

Letošní EDUCA WEEK dokázal zaplnit přednáškové sály, konference i workshopy hned od pondělí 7. října, kdy začal. O program mají zájem pedagogové a personalisté z celé republiky, svědčí o tom jejich účast na odborných konferencích i na veletrhu samotném.

„Úspěch EDUCA WEEKU vidím v tom, že jsme schopni téma vzdělání a zaměstnanost, které rezonuje napříč republikou – kvalitně zpracovat a nabídnout velmi širokému publiku,“ je přesvědčený ředitel veletrhu Lukáš Přinda z pořádající společnosti SFM Liberec, s. r. o.  „V jednom týdnu oslovujeme jak firmy a zaměstnavatele, tak uchazeče o práci, jak pedagogy a školy, tak studenty, žáky a jejich rodiče, ale v doprovodných programech sekcí KIDS a EVENT nezapomínáme ani na malé předškolní děti, seniory a širokou veřejnost,“ vypočítává Přinda.

Roste zájem o reálnou zkušenost

Do různých programů v rámci EDUCA WEEKU se zapojilo 50 firem převážně z Libereckého kraje. „Významně vzrostl zájem ze strany firem o sekci VISIT, která umožňuje školním kolektivům exkurze do reálných provozů. Zaměstnavatelé si uvědomují, že ukázat skutečnou praxi dětem, které jsou v dnešní době díky moderním technologiím orientované spíše vizuálně, je více než důležité. Může to být do budoucna cesta i pro EDUCU,“ zamýšlí se Lukáš Přinda. Do sekce VISIT se zapojilo 16 různých firem a provozů, což je dosavadní rekord.  Firmy touto cestou nejen budoucím studentům představují reálný provoz, ale nabízejí také možnosti praxe a trainee programy a ukazují širokou škálu uplatnění pro různé typy vzdělání.

EDUCA EXPO během čtvrtečního dopoledne navštívilo přes 4 tisíce lidí

Kromě veletrhu EDUEXPO a JOBEXPO by Manpower ve čtvrtek probíhá v Home Credit Aréně také konference pro školy na téma bezpečnosti a ochrany měkkých cílů a také EDUCONFERENCE s lákavým názvem Děláme to, můžete i vy. Inspirativní osobnosti z různých prostředí a oborů nechají nahlédnout do svého know-how.

Už před vstupem do veletržních prostor u technického vchodu mobilní laboratoř EDU.Lab powered by Škoda Auto plná moderních technologií, která rozhodně stojí za návštěvu. Interaktivní stánky, nové poznatky, inspirace, motivace, zábava, ale i občerstvení a klidové zóny čekají návštěvníky EDUCA EXPO ve všech prostorách Home Credit Arény.

EDUCA WEEK sledujte na Facebooku, Instragramu a LinkedInu. Kompletní program je na www.educaweek.cz

EDUCA WEEK 2024 pořádá společnost SFM Liberec s. r. o., Liberecký kraj a Úřad práce ČR. Hlavními partnery veletrhu jsou Makro Cash & Carry ČR s.r.o. a Kooperativa pojišťovna.

 

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje