Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Nezisková organizace Asociace studentů a absolventů, z. s. byla založena v roce 2008. Od té doby propojuje absolventy s jejich školami s cílem podpořit české školství v systematické práci s absolventy.

Díky platformě ABSOLVENTI.cz, která je rozvíjena ve spolupráci se školami, se daří propojovat vzdělávací stupně ZŠ, SŠ, VOŠ a VŠ a vytvářet pro školy ucelený nástroj pro rozvoj komunity absolventů, správy absolventské databáze, databáze dobrovolníků pro znalostní i finanční podporu školy a řadu dalších funkcionalit pro sledování kariérní dráhy absolventů.

Součástí platformy ABSOLVENTI.cz je dárcovský modul ABSOLVENTI POMÁHAJÍ umožňující financovat projekty na školách a ukazující studentům metody projektového vyučování. (Spolu)financování projektů se řeší za pomoci komunity absolventů, rodičů a přátel školy skrze nové technologie – na podporu tak stačí jeden “klik“.

Zpracování darů od podporovatelů obstará modul díky automatizaci a ušetří spoustu času s jinak časově náročnou administrací darů.

Například ZŠ Stochov připravuje projekt na rekonstrukci školních toalet za 500 000 Kč a podporu tohoto projektu má nejen od absolventů, rodičů žáků, ale i od vedení města: https://www.youtube.com/watch?v=VvMqgtFzSkg

Modul ABSOLVENTI POMÁHAJÍ nově umožní pro absolventy pravidelně (např. v měsíční frekvenci) podporovat školu malými, zato pravidelnými částkami. Na tuto myšlenku nás přivedli absolventi škol s tím, že chtějí školu podporovat ihned a dlouhodobě.

Tato funkcionalita umožní každému absolventovi nebo podporovateli školy věnovat škole například 100 Kč měsíčně. Ve chvíli, kdy má škola 200 podporovatelů, každý měsíc může získat 20 000 Kč = 240 000 Kč ročně na kontinuální zlepšování výuky a studijního prostředí ve škole.

Každá ZŠ, SŠ, VOŠ a VŠ/fakulta VŠ má dnes v systému svůj profil, který může ZDARMA využívat a dát tak všem svým uchazečům vědět, jaké obory ke studiu nabízí.

Zajímá Vaši školu, jak postavit funkční absolventský program, jak využít platformu ABSOLVENTI pro správu absolventské databáze a zapojení samotných absolventů do rozvoje školy?

Napište nám na pomuzeme@absolventi.cz. Rádi se s Vámi nasdílíme naše zkušenosti a představíme celou platformu včetně funkcionalit pro kariérové poradce.

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje