Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Naše škola realizuje pro žáky a učitele okolních základních škol ukázku robotiky a výuky informatického myšlení. Nabízíme 6–10 učitelům možnost přijít se na tyto ukázkové hodiny podívat na vlastní oči. 

místo konání: Základní škola Lidická, Školní ul. 325, Hrádek nad Nisou,
Termín konání: 12. 10. 2023, 16:00–17:00  
Lektor: Monika Filipová 

ZŠ Lidická je zaměřena na výuku cizích jazyků a mezinárodní spolupráci. V rámci mezinárodní spolupráce škol jsme se zaměřili v minulých letech na ekologickou výchovu, technickou a přírodovědnou oblast a nyní se již několik let věnujeme rozvoji informatiky, robotiky a 3D tisku.
V minulých letech jsme pořádali několikrát CODEWEEK a akce pro předškolní a školní děti v rámci EDUCA KIDS. Naši žáci jsou velmi úspěšní v robotických a informatických soutěžích. Nyní máme velké zkušenosti z účasti našeho týmu na soutěžích VEX IQ Slapshot v Estonsku, Slovinsku a USA. 

V období 10. 10. – 12. 10. 2023 pořádáme tři akce, které jsou zaměřené na cílové skupiny: děti, žáci, rodiče, učitelé. Jedná se o představení aktivit školy v oblasti informatiky a robotiky. Ukážeme vám vybavení školy a využívání pomůcek, programování, možnosti motivace žáků, rozvoj digitálních kompetencí učitelů.  

Zájemci se mohou přihlásit na této adrese: https://helen.npi.cz/prihlasovani/kurzy_prihlasit.php?id_kurzu=104295&operace=detail


DIGIakce jsou společnou aktivitou projektu NPO3.1 DIGI (https://revize.edu.cz/) v NPI ČR a externích subjektů/školských zařízení, které na své akci umožňují sdílení zkušeností více škol a přinášejí zajímavé inspirace v oblasti digitálního vzdělávání. Garantem obsahu DIGIakce je hostující organizace (ZŠ Lidická, Hrádek nad Nisou), NPI ČR v pilotním režimu monitoruje a podporuje zdárný průběh akce, všem lektorům i účastníkům akce je nabízena navazující spolupráce. Průběžná výzva k DIGIakcím je otevřená všem školám a školským zařízením, sledujte web https://revize.edu.cz/inspirujte-kolegy#digiakce 

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje