Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Komplexní „buddy“ program, který pomáhá dětem a mládeži (13-24 let) v obtížné životní situaci se seberealizací a začleněním do kolektivu vrstevníků. Jak cizincům a dětem z Ukrajiny, tak i jinak znevýhodněným českým dětem.

Nový projekt Stand By Me / Stojím při Tobě, spolupracující s UNICEF a dalšími organizacemi jako je Člověk v tísni, META, ČOSIV, Hodnotové vzdělávání Cyril Mooney, pod záštitou MŠMT, přináší nový a komplexní „buddy“ program pro děti a mládež ve věku 13-24 let, kteří se potýkají s obtížnými životními situacemi a potřebují pomoc s seberealizací a začleněním do kolektivu vrstevníků. Projekt se zaměřuje především na děti a mládež z Ukrajiny, cizince s OMJ, nováčky v kolektivu, děti se speciálními potřebami, děti v akutní tíživé životní situaci nebo s psychickými problémy a ty, kteří se drží dlouhodobě mimo kolektiv vrstevníků. 

Program je zdarma a nevztahují se na něj žádné poplatky pro zapojené školy, organizace ani pro účastníky. Projekt se opírá o propracovanou metodiku a hodnoty programu DofE a neobejde se bez proškoleného dospělého mentora, který děti a mladé lidi provází. Program pomáhá dětem budovat vztahy a zažít úspěch skrze smysluplné aktivity a posiluje jejich odhodlání a samostatnost. 

Cílem projektu je pomoci ve školách vytvořit rovnocenné a přátelské prostředí, ve kterém se mladí lidé budou cítit bezpečně, budou se poznávat a spolupracovat pod vedením mentora na malých projektech a to dle vlastního zájmu. Program je určený pro střední a základní školy, DD, DDŠ, DDM, SVČ a NZDM, tedy pro instituce, které pracují s mladými lidmi ve věku 13-24 let.

Projekt vás zaujal a chtěli byste se o něm dozvědět více?
Všechny potřebné informace naleznete na našich webových stránkách. Jsou zde také vypsány termíny školení s registračním formulářem. 

Nejbližší školení mentorů se koná v těchto termínech: 

ÚT 7. března 15:00 - 19:00  

ČT 16. března 15:00 - 19:00 

ST 22. března 15:00 - 19:00 

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje