Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Plánujete školní výlet, ale ještě nemáte představu kam vyrazit? V Libereckém kraji najdete místo, kde se žáci seznámí s orgánovými soustavami člověka a také galerii, ve které se žáci dozví co lze vyčíst z obrazů.

Portál Organizátorvýletu.cz připravil přehled edukačních programů a výstav pro školy v Libereckém kraji.

Tipy na školní výlet najdete na: www.organizatorvyletu.cz

Přehled edukačních programů a výstav pro školy v Libereckém kraji:

MUZEUM VÝROBY HRAČEK

Název: Týden české hračky 2023

Termín: 18. 9. 2023 – 22. 9. 2023

Vhodné pro: MŠ, ZŠ

„Týden české hračky“ Vám zábavně-soutěžní formou umožní zapojit se do tradice dřevovýroby v Jizerských horách.

OBLASTNÍ GALERIE LIBEREC

Název: Galerie a já, seznamte se

Termín: 1. 1. – 30. 6. 2023

Vhodné pro: MŠ, ZŠ I.

Jaké poklady ukrývá galerie? To se dozví i ti nejmenší díky doprovodnému programu „Galerie a já“. Hravou formou si děti zakoupí vstupenku a vydají se na prohlídku, kde zjistí, co všechno se dá v galerii zažít. Pomocí interaktivních pomůcek se děti dozví, proč navštěvovat galerii, jak se chovat na výstavě, nebo co lze z obrazů vyčíst. Na závěr se z dětí stanou umělci, kteří vytvoří vlastní umělecké dílo.

iQPARK

Název: Mapa lidského těla

Vhodné pro: 8. - 9. roč. ZŠ

Program se skládá z několika stanovišť zabývajících se orgánovými soustavami člověka. Na každém stanovišti je příslušný anatomický model a odpovídající doprovodná aktivita.

STÁTNÍ ZÁMEK LEMBERK

Název: „Po stopách lemberského kocoura Mikeše“

Vhodné pro: MŠ, 1. - 2. třída ZŠ

Děti se během prohlídky seznámí s příběhy kocoura Mikeše, který na zámku kdysi společně s paní kastelánkou pobýval. A současně budou v interiérech zámku hledat plyšové kocoury Mikeše.

STÁTNÍ HRAD GRABŠTEJN

Název: Prohlídky hradu pro MŠ

Vhodné pro: MŠ

Jak velká tma je ve sklepení? Co dělá architekt? A jak dříve panstvo stolovalo? To vše se děti dozví na speciální prohlídce hradu.

Speciálně pro dětské kolektivy mateřských škol (případně pro první až třetí třídu škol základních) je připravena prohlídka hradem, během které jdou data, osobnosti a století stranou. Pomocí smyslového prožitku děti poznají, co všechno se v minulosti mohlo na hradě odehrávat. Prohlídka vede vybranými místnostmi v expozici: děti navštíví sklepení, kapli sv. Barbory, úřednickou kancelář a renesanční jídelnu.

 

STÁTNÍ ZÁMEK SYCHROV

Název prohlídky: Zámek dětem

Vhodné pro: MŠ, 1. – 2. třída ZŠ

Prohlídka zámku zahrnuje nejkrásnější soukromé a reprezentační prostory (schodišťová hala, soukromé apartmá kněžny, přijímací salon, knihovna, velká jídelna).

Děti jsou prostřednictvím nenáročného výkladu a nejrůznějších zajímavostí seznamovány s tím, jak se princům a princeznám na zámku žilo. Během prohlídky se dozví, jak se chovat, když potkají prince, kde spí princezny, ale třeba i to, jaké zákusky si dávají po obědě. Také si budou moci vyzkoušet šperky, korunky, klobouky a další rekvizity.

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje