Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Liberecký kraj vydal ke konci roku nové číslo zpravodaje Rodinám, které se věnuje především tématu dobrovolnictví. Rozhovor s Michalem Čančíkem, vedoucím Regionálního dobrovolnického centra Libereckého kraje čtenářům přibližuje, co musí zájemce učinit, aby se stal dobrovolníkem. Zpravodaj dále přináší informace o jedné z konkrétních dobrovolnických činností, a tou je zapojení se do tzv. homesharingu, tj. sdílené péče o děti s autismem. Tuto formu podpory rodin dětí s autismem zavádí v Libereckém kraji od letošního roku organizace LÍP A SPOLU. V článku nechybí rozhovor s prvními dvěma spárovanými rodinami z našeho kraje, které se do homesharingu zapojily. Ve stále rubrice Příklady dobré praxe seznamuje Bc. Lena Mlejnková, starostka města Semily, čtenáře s vizí města stát se městem pro všechny generace.       

Zpravodaj se kromě zvýšení informovanosti o prorodinných opatřeních v kraji zaměřuje i na volnočasové aktivity. Čtenáři v něm naleznou např. tipy, jak strávit v Libereckém kraji 7 dní plných zážitků. Vzhledem k tomu, že šesté číslo vychází v období zimy, mnozí rodiče ocení zajímavé náměty od Rodinného centra Zvoneček Liberec na aktivity s dětmi ať už venku nebo doma. Protože zpravodaj vzniká pod hlavičkou odboru sociálních věcí, věnuje se každé číslo i odbornějším tématům jako je např. oblast náhradní rodinné péče a s tím související realizace celokrajské kampaně pro vyhledávání náhradních rodičů s názvem MÍT DOMOV A RODINU „Samozřejmost,  nebo vzácnost?“. Jednou z aktivit této kampaně je zveřejnění čtyř skutečných příběhů pěstounství z našeho kraje. Nejnovější číslo zpravodaje Rodinám přináší dva z těchto čtyř příběhů.

Zpravodaj vychází dvakrát ročně a je vydáván primárně v elektronické podobě. Tištěný zpravodaj je distribuován prostřednictvím sítě mateřských a rodinných center v Libereckém kraji (Síť pro rodinu a Asociace Comeniana).

Všechna vydaná čásla zpravodaje Rodinám jsou k dispozici na webové stránce www.rodinalk.cz

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje