Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Od poloviny ledna 2023 do konce února 2023 probíhala na MŠ Lovecká, odloučeném pracovišti  Sokolí v Jablonci nad Nisou čtenářská pregramotnost MAMI, TATI, POJĎME SI ČÍST, pod záštitou MŠMT. Z celkového počtu dětí 30 se zúčastnilo pouze 8, ale i tak se tyto děti moc těšily na 1.3.2023 na závěrečnou aktivitu, kdy se děti připravily tak, že vytvořily hudební soubor a hrály s protagonistou aktivity Josefem Vavříkem píseň KNIHA JE NÁŠ DOBRÝ KAMARÁD.

Při vstupu do školky každého přivítají kamna s napečenými koláči jako symbol – Pojďte k nám všechny děti, kteří si chtějí nejen hrát, ale také se něco naučit.

Příjemným pozitivním šokem bylo, že ve školce vládl klid. Děti se nepraly, nekřičely na sebe a hlavně – slušně zdravily.

Po úvodní písničce si vyslechly poučný příběh JAK KARLÍK A TOMÁŠKEM NAŠLI DĚDEČKOVU KOUZELNOU KNIHU, která změnila celý jeho život. Pak viděly největší knihu, která se do herny téměř nevešla a také nejmenší knihu. Samozřejmě je zajímala nejvíce ta KOUZELNÁ KNIHA, kterou jim byla také ukázána, ale to největší potěšení nastalo, až když viděly a dostaly z ruky ředitelky MŠ paní Bc. Sýkorové jejich 1.kouzelnou knihu HNĚDÁČEK A NALEZENÁ PODKOVA, kterou jim pořídila firma TESLA Investiční společnost a.s., která zhodnocuje úspory v nemovitostech.

Každé dítě muselo si pro knihu přijít, pozdravit a představit se.

Těm, kteří se aktivity neúčastnily,  to bylo líto, ale věříme, že v příštím roce již bude více rodičů, kteří se takto budou věnovat svým dětem a aktivity čtenářské pregramotnosti se zúčastní.

Text a foto: Ing. Josef Vavřík

 

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje