Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Plánujete nezapomenutelný výlet s vaší školou, třídou, zájmovým spolkem, kroužkem nebo partou výletníků? Rádi byste objevili krásy Ještědského hřebene a okolí? Tak přijďte k nám do Skiareálu Ještěd a užijte si skvělý den plný dobrodružství a zážitků! 

Ještěd  nabízí hodně přírodních i technických krás.
Chcete se podívat na něco co není hned tak ze silnice vidět? Pak máme pro vás ten správný tip. Nasedněte na lanovku Skalka a pak pohodlně nenáročnou procházkou dojdete k našim skokanským můstkům. „Staňte se na chvíli skokanem z Ještědských můstků “
Skokanské můstky pod Ještědem vznikly v druhé polovině 70. letech. V současné době jsou v provozu můstky velký (K120) a malý (K90). Celý areál byl zrekonstruován do dnešní podoby před pořádáním Mistrovství světa v klasických disciplínách v roce 2009.
Vydejte se s námi na místa, která běžný návštěvník neuvidí a zažijte pohledem skokanů výhled nejen na skokanský areál, ale i do okolí. Chcete se o můstcích dozvědět více? Sjednejte si u nás exkurzi a užijte si skvělý školní výlet!
  1. Pro větší děti – hodinová exkurze s výjezdem skokanskou lanovkou 1200Kč paušálně pro celou skupinu.
  2. Pro menší děti – exkurze cca 30 minut bez lanovky 500Kč paušálně pro celou skupinu.
Pokud Vám můstky nezapadají do konceptu, na svazích Ještědu je nyní možné objevovat místní historii. Geolokační hra Skryté příběhy je ideálním skloubením výletu, zábavy a poučení.
Ke hře potřebujete chytrý telefon se systémem Android, nebo iOS a staženou aplikaci. Aplikace je k dispozici zdarma. V týmu stačí mít jeden chytrý telefon s dostatečně nabitou baterií. Na trase jako takové nepotřebujete mobilní data, protože aplikace si stáhne balíček dat zahrnující instrukce (audio) a off-line mapu města k trase a stačí tedy na začátku trasy být na naší wifi.
Jeden z příběhů vede právě na vysílač Ještěd: STAVBA STOLETÍ délka 5 km; 8 zastavení; trvání 2h. Podaří se architektu Hubáčkovi vytvořit novou dominantu regionu, stavbu století? Jen málokdo ví, co všechno stavbu zkomplikovalo.
Pokud ani toto není to pravé pro Váš výlet, je možné s využitím lanovky Skalka absolvovat jednu z nenáročných naučných stezek (Sklářská stezka LASVIT 2,8 km; Mlynářská stezka Mlýn Perner - 2,3 km), nebo si udělat originální třídní fotku v JEŠTĚD Fotopointu na výstupu lanovky Skalka. Také děti určitě nadchne „blbnutí“ na novém hřišti včetně trampolíny.
Měsíc Mimořádná jízda Den provozu*
Květen Provoz pá-ne + svátky do 25 osob: 2.500 Kč/skupina/jednosměrná  3.500 Kč/skupina/zpáteční  20 - 25 osob: 90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční
nad 25 osob: 90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční  nad 25 osob: 90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční + 2x doprovod ZDARMA
Červen Provoz pá - ne do 25 osob: 2.500 Kč/skupina/jednosměrná  3.500 Kč/skupina/zpáteční  20 - 25 osob: 90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční
nad 25 osob: 90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční  nad 25 osob: 90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční + 2x doprovod ZDARMA
Červenec Provoz denně   90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční + 2x doprovod ZDARMA
Srpen    Provoz denně    90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční + 2x doprovod ZDARMA
Září         Provoz so - ne + svátky +1.9. +29.9. do 25 osob: 2.500 Kč/skupina/jednosměrná  3.500 Kč/skupina/zpáteční  20 - 25 osob: 90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční
nad 25 osob: 90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční  nad 25 osob: 90 Kč jednosměrná; 120 Kč zpáteční + 2x doprovod ZDARMA
Mimořádná jízda = jízda v den, kdy není plánovaný provoz lanové dráhy pro veřejnost 
*minimální počet osob pro uplatnění slevy je 20  
Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje