Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

SUPŠ a VOŠ Turnov se otevírá světu: Škola nově spolupracuje se švédskou univerzitou v Göteborgu 

Turnovská střední uměleckoprůmyslová škola, známá také jako Špéra, s potěšením oznamuje zahájení nového mezinárodního projektu v rámci programu Erasmus+.

 

Spolupráce

Škola navázala spolupráci s univerzitou v Göteborgu, která studentům oboru uměleckého zpracování kovů nabízí jedinečnou příležitost. Dva vybraní studenti budou mít možnost strávit 14 dní na praxi v kampusu švédské školy ve Steneby, součásti této prestižní univerzity, kde sídlí hostitelský obor Metal Art. Za zahraničními zkušenostmi ale také vyrazí dva učitelé. 

 

Šance pro budoucí umělce 

Tato spolupráce se zaměřením Metal Art, specializovaným na uměleckou práci s kovem, přinese našim studentům šanci pracovat v moderních dílnách s profesionálním vybavením a učit se od renomovaných pedagogů. Účastníci budou mít příležitost nejen zdokonalit své technické dovednosti, ale také získat cennou inspiraci a nové nápady pro svou tvorbu v prostředí vysoké školy. Kromě toho budou mít možnost spolupracovat se studenty a pedagogy z jiných zemí, což jim poskytne cenné kontakty a rozšíří jejich obzory v rámci globální umělecké komunity. 

 

Žáci získají zkušenosti s výběrovým řízením 

K účasti na praxi se studenti musí přihlásit prostřednictvím transparentního výběrového řízení, které zahrnuje splnění jasně daných kritérií a absolvování pohovoru. „Tento proces simuluje skutečný průběh výběrového řízení, který naši studenti mohou zažít při žádosti o zaměstnání, studium nebo stáž v budoucnu,“ říká Mgr. Adéla Müllerová, učitelka anglického jazyka a hlavní koordinátorka projektu Erasmus+ na SUPŠ a VOŠ Turnov. Takto získané zkušenosti poskytnou našim studentům cenné dovednosti v oblasti profesionální seberealizace a přípravy na kariérní výzvy. Tento projekt je otevřen všem, chlapcům i děvčatům. 

 

O SUPŠ a VOŠ Turnov: 
SUPŠ a VOŠ Turnov, známá také jako Špéra, se specializuje na vzdělávání v oblasti uměleckořemeslného zpracování kovů a drahých kamenů. Škola nabízí špičkové vzdělání v oblasti designu a umění, přičemž klade důraz na řemeslnou kvalitu, kreativitu a tradiční i moderní technologické postupy. 

www.sups.info 
http://www.metalart.academy/ 

 

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje