Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Plánujete vyrazit na školní výlet, ale ještě nevíte kam. Portál Organizátorvýletu.cz připravil pro učitele přehled míst, kde mají připravené pro žáky edukační programy a pracovní listy.

Více tipů na školní výlet najdete na: www.organizatorvyletu.cz

Zajímavou učebnicí historie, geologie, paleolontologie, antropologie, zoologie a mnoha dalších vědních oborů jsou Bozkovské dolomitové jeskyně. Pro žáky základních škol nabízejí pracovní list, s kterým si lze vyzkoušet znalosti i informace o přírodě, geologii i historii, získané při prohlídce jeskyně.

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou nabízí pro střední školy a střední odborná učiliště program HARRACHOVÉ, (nejen) skleněný odkaz. Přednášky a komentovaná prohlídka harrachovským sklem s hlavním kurátorem muzea se budou konat dne 4. prosince 2023 v 10,30 h. Vstup je zdarma.

Ekologické výukové programy pro mateřské školy, základní školy a střední školy nabízí Středisko ekologické výchovy Český ráj v Sedmihorkách.

Výukové programy pro mateřské, základní a střední školy nabízí také Zoo Liberec. Programy se zaměřují na různorodé aspekty života zvířat. Děti, žáci a studenti poznají v rámci programu chovaná zvířata v zoo a dozví se informace o významu zoologických zahrad v moderní společnosti a o jejich přístupu k ochraně ohrožených druhů v zoo i volné přírodě.

Programy pro mateřské a základní školy nabízí také Muzeum Čtyřlístku Doksy. Muzeum nabízí pro základní školy 4 programy a pro mateřské školy 2 programy. Součástí každého programu je komentovaná prohlídka muzea s pracovním listem. V rámci programu si žáci například vymyslí vlastní komiks, ve kterém budou sami představovat hlavní postavy a nebo si zkusí vymyslet vlastní text do předtištěného komiksu.

Edukační programy pro školy nabízí také Muzeum Českého ráje v Turnově. Stálé expozice muzea seznámí žáky se vznikem kamene, nalezišti, způsoby těžby, rozdílnými krystalickými strukturami, fyzikálními vlastnostmi, se způsoby určování pravosti. Žáci se dále dozví informace o způsobu opracování, broušení, leštění až po návrh šperku a jeho náročné klenotnické zpracování. Muzeum má pro žáky připravené pracovní listy.

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje