Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
bus-2531578 640

Částkou 600 tisíc korun přispěje letos nově Liberecký kraj na zajištění dopravy žáků mimolibereckých základních škol na výukové programy science centra iQLANDIA.

„Výukové programy a pomůcky v expozicích jsou důvodem, proč školy navštěvují science centrum iQLANDIA. Mnohdy tím nahrazují pokusy či praktické ukázky ve výuce, které přímo v učebnách nejsou proveditelné. Proto Liberecký kraj podporuje science centrum částkou milion a půl korun ročně. Z těchto finančních prostředků centrum pokrývá náklady na výukové programy a pro školy jsou tak levnější,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost Jiří Čeřovský.

Nyní přichází Liberecký kraj s dalším usnadněním pro mimoliberecké školy, a to dotací na dopravu na výukové programy.

„Přemýšleli jsme, jak ještě více usnadnit školám, hlavně těm ze vzdálenějších koutů našeho kraje, přístup k výukovým programům science centra. Proto jsme vyčlenili finanční prostředky z rozpočtu kraje ve výši 600 tisíc korun na podporu dopravy žáků mimolibereckých škol právě na výukové programy science centra,“ doplnil Čeřovský.

Dotační program cílí hlavně na vzdálenější školy. „Je nám jasné, že škola v Kravařích nebo Jilemnici bude mít úplně jiné náklady na cestu do science centra než škola například z Jablonce nad Nisou, proto jsme výši dotace nastavili tak, aby i těm nejvzdálenějším částka pokryla sto procent nákladů,“ říká Čeřovský s tím, že maximálně mohou školy žádat o 20.000 Kč.

Dotace budou navrhovány k poskytnutí, v pořadí dle doručení do vyčerpání alokovaných peněžních prostředků. Podmínkou je dodání potvrzení o rezervaci konkrétního výukového programu ve science centru. „iQLANDIE zároveň nebude od škol z Libereckého kraje objednaných pouze na výukové programy vybírat vstupné do science centra, tak jak je to běžnou praxí u škol se sídlem mimo náš kraj,“ dodává Čeřovský.

Veškeré informace o podmínkách programu Podpora dopravy žáků na výukové programy iQLANDIE jsou uveřejněný na dotačním webu Libereckého kraje na odkazu: https://dotace.kraj-lbc.cz/skolstvi-a-mladez/podpora-dopravy-zaku-nbsp-na-vyukove-programy-iq-landia-nbsp-d456793.htm

O příspěvek na dopravu mohou žádat školy sídlící v Libereckém kraji, ale mimo Liberec od 16. do 30. září včetně, a to elektronicky přes webový portál Libereckého kraje a zároveň datovou schránkou.

 

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje