Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Právě odstartovala registrace již 7. ročníku úspěšné celostátní výzvy Pěšky do školy. Možná jste už o ní slyšeli nebo se dokonce zapojili?

Výzva probíhá během zářijového týdne v rámci Evropského týdne mobility od 18. 9. do 22. 9. pod záštitou všech krajských měst. Cílem výzvy je zvýšit počet dětí, které se pravidelně dopravují do školy pěšky, na kole či koloběžce nebo veřejnou dopravou a snížit tak dopravní zátěž před školami. Počet zapojených škol rok od roku stoupá, loni se zúčastnilo více než 300 škol ze 168 obcí ČR (zde naleznete seznam zapojených škol).

Projekt Pěšky do školy naplňuje tyto cíle udržitelného rozvoje:

341113

Zapojení do projektu můžete využít pro plnění kritérií (Kritérium č. 4: Spolupráce/partnerství sektoru veřejné správy, nevládního sektoru a podnikatelského sektoru nebo Kritérium č. 7: Informace, vzdělávání a osvěta k UR a MA21 a informování o projektu také v kritériu č, 3: Prezentace činností a výstupů MA21) i zpracování Auditů UR (v oblasti dopravy, zdraví nebo vzdělávání k UR).

Soutěž

Součástí výzvy je soutěž Pěšky do školy, zapojené školy i rodičovské týmy mají šanci vyhrát sportovní vybavení od firmy LIDL ČR a jiné krásné ceny. Počet hlavních cen je bohužel omezený a vyhrát může jen několik tříd. Z dřívějších zkušeností víme, že mnohé třídy jsou velmi aktivní a rádi bychom, aby byly za svou snahu oceněni a motivováni k dlouhodobé změně dopravního chování. Jsme přesvědčeni, že nejlepším spojencem by v tom mohla být obec. Nechcete se stát součástí naší výzvy a ocenit zapojené děti? Děti potěší jakákoliv drobnost.

Jak se můžete v rámci výzvy zapojit?

  • oslovit již nyní školy/školky/osmiletá gymnázia, kterými jste zřizovatelem nebo jsou ve Vaší obci (s našimi podklady), aby se do výzvy zapojily
  • na setkání ředitelů jim předat informaci o výzvě
  • zúčastnit se slavnostního zahájení nebo naopak ukončení akce
  • připravit cenu pro nejlepší třídu/y a osobně jim je na konci výzvy předat (diplomy dodáme)
  • domluvit cenu ve formě voucheru pro vítěznou třídu na zážitek v některé organizaci ve Vašem kraji či městě (např. ZOO, Botanická zahrada, Planetárium, lanové centrum...)
  • motivovat školu k účasti v rámci Evropského týdne mobility
Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje