Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Liberecká zdrávka nově zajišťuje ubytování a stravování pro žáky a studenty středních a vyšších odborných škol v Liberci.

Ubytování je poskytováno ve dvou areálech – Domov mládeže Jungmannova 524 a Domov mládeže Zeyerova 33. V současné době činí celková ubytovací kapacita 400 lůžek. Domov mládeže Jungmannova poskytuje ubytování ve zrekonstruovaných dvou a třílůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Domov mládeže Zeyerova poté poskytuje ubytování ve tří a čtyřlůžkových pokojích se společným sociálním zařízením. V rámci výchovného působení se zaměříme jak na samotné studium, tak na pokračování plnohodnotného využívání volného času. Ubytovaní mají k dispozici studovny, knihovnu, PC pracovnu, kopírovací službu, klubovny s TV a DVD přehrávačem, klavír, společenské hry, posilovny, sportovní vybavení (stolní tenis aj.). V obou areálech jsou k dispozici hřiště pro míčové sporty, v Domově mládeže Zeyerova mohou studenti z obou areálů využívat park, či tenisové kurty. Vychovatelé nabízejí vedení kroužku výtvarné a rukodělné činnosti, konzultace (ČJ, autoškola), odborné vedení sportovních činností (odbíjená, košíková, sálová kopaná, florbal, stolní tenis, jóga) a zajišťují i další volnočasové aktivity (divadlo, galerie, 1x týdně plavecký bazén zdarma, sportovní aktivity ve smluvních tělocvičnách, poznávací zájezdy).

Žákům a studentům ubytovaným v domově mládeže je nabízeno celodenní stravování. Výběr stravy je možný z více jídel podle předem připraveného jídelníčku. Výdej stravy je prováděn pomocí čipového systému. Školní jídelny jsou umístěny v obou areálech.

Informace zájemci naleznou na https://www.libereckazdravka.cz/?s=stravov%C3%A1n%C3%AD+&submit

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje