Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
2022 Mapy kolem nás pro školy - úvodní edulk

Šestý ročníku vzdělávací akce Mapy kolem nás se uskuteční 11.–13. 10. 2022 v Krajské vědecké knihovně v Liberci. 

Akce je určena především žákům 2. stupně základních škol a gymnázií, avšak potěší všechny věkové kategorie se zájmem o moderní technologie. 
I letos máme za cíl představit studentům zajímavá témata a formou interaktivní zábavy ukázat různé technologické oblasti i jejich praktické využití. Prostřednictvím odborníků na stanovištích si tak žáci a studenti mohou vyzkoušet moderní technologie a možná i najít inspiraci pro jejich budoucí směřování. Studentům představíme témata jako jsou např. geoinformatika, 3D tisk a 3D sken, zpracování a modelace krajiny v počítačových hrách, astronomii či možnost využití počítačových her k výuce programování. Pro mladší žáky je navíc připravena i zábavná úniková hra či mapové hry s environmentálním podtextem. 
Součástí akce bude jako každý rok malování velké komponované mapy. 

Informace o akci
Více o akci naleznete na oficiálních webových stránkách https://atlas.kraj-lbc.cz/mapy-kolem-nas a přidružených sociálních sítích https://www.facebook.com/mapykolemnas/.
Zde také budeme průběžně publikovat upřesnění k programu a pozvánky.

Registrace na akci
Registrace pro školy bude zahájena 8. 9. 2022 od  formou emailu (irena.koskova@kraj-lbc.cz) nebo telefonicky (485 226 412). Přehled registrací najdete v tabulce na stránce https://atlas.kraj-lbc.cz/mapy-kolem-nas  (zde: https://1url.cz/@mapy2022). 
Kromě registrací na akci a na malování bude nově možnost několika termínů pro hravou výuku objektového programování, a to jak pro žáky, tak pro pedagogy.

Nabídka pro pedagogy
Pedagogům po celou dobu akce nabízíme možnost konzultací a ukázky, jak lze ve výuce využít Atlas od Seznamu.
Další možností jsou ukázky zábavného programování pro školy: Naučte se programovat tvorbou vlastních her (https://edu.ylands.com/) -  zástupce z Bohemia Interactive Praha bude přítomen na akci 2 dny.

 

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje