Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Celovečerní pohádka "Největší dar" z dílny režisérky Marty S. Gerlíkové  je nyní v kinech. Pohádka získala záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro její vzdělávací charakter. 

Nová česká pohádka Největší dar je založena na staré slovanské mytologii a je doslova a do písmene boží. Osudy obyčejných lidí v ní totiž ovlivňují prastaří pohanští bohové jako je Perun, Radegast, Veles nebo Černobog. Roční období pak mají podobu jarní Vesny, letní Živy, podzimní Oseně a mrazivé Moreny. Na vše dohlíží nejvyšší bůh Svarožic v podání Boleslava Polívky. Pohádka se natáčela na Valašsku a Moravě, premiéra v kinech je v plánu 1. prosince 2022.

V dávných dobách spolu žili bohové a smrtelníci v dokonalé harmonii. Nejvyšší bůh Svarožic dohlížel na pořádek a kontroloval, aby si bohyně jara, léta, podzimu a zimy pravidelně střídaly žezlo. Jenže Morena, bohyně zimy, chce vládnout věčně a svrhne na lidský svět krutou zimu. Bohové a smrtelníci se musí spojit a společně zamezit Morenině řádění. Bohy a bohyně hrají Boleslav Polívka, Anna Polívková, Chantal Poullain, Jiří Dvořák, Pavel Nový, Petr Čtvrtníček, Sabina Rojková, Zuzana Slavíková, Martin Stránský, smrťáka hraje Petr Vančura, v lidských rolích se představí Radim Fiala nebo Radek Melša.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_iCVWsUjw9s

Titulní píseň: https://www.youtube.com/watch?v=pX7ogw0LEiQ - Ewa Farna a David Stypka

Kontakt pro programování v městech a obcích mimo kino: katerina.svobodova@bontonfilm.cz

Veškeré informace o pohádce naleznete na www.nejvetsidar.cz nebo kompletní film servis včetně TZ: https://app.box.com/s/fp2e67pc10lokxavrcsutretgh91hsgb

 

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje