Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Velvyslanectví Spojených států amerických v Praze informovalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy o možnostech dalšího vzdělávání učitelů a učitelek anglického jazyka, vzdělávacích aktivitách American Centers v České republice, které se zaměřují na výuku angličtiny a reálií USA, a možnostech stipendijních pobytů v USA.

Učitelé/učitelky mohou využít nabídky vzdělávacích aktivit American Centers včetně School Visits a America on Wheels a ucházet se o letní školu v USA v rámci programů Teaching Excellence and Achivement (TEA) a Study of the U.S. Institutes (SUSI).  Podrobné informace naleznete přílohou zprávy.

Žáci/žákyně a studenti/studentky mohou:
získat kompletní informace o možnostech studia v USA v poradenském centru Fulbrightovy komise; využít vzdělávací nabídku American Centers.
Žáci/žákyně a studenti/studentky se dále mohou ucházet o stipendijní pobyty v rámci: programu FLEX (Future Leaders Echange Program) - roční pobyt a studium na střední škole pro zájemce ve věku 14 – 17 let (přihlášky se podávají v srpnu a září); programu Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship (4týdenní letní škola, věk 16 – 18 let, přihlášky se podávají v březnu); programu Women2Women (desetidenní letní škola pro mladé ženy ve věku 15-19 let, přihlášky se podávají v dubnu/květnu);
programu Summer School for Student Leaders (5 - 6týdenní letní škola, věk 18 - 25 let); programu Fulbrightových stipendií, která umožňují studium na vysokých školách v USA absolventům/absolventkám bakalářských studijních programů s dobrou znalostí angličtiny a různé druhy pobytů výzkumných pracovníků/pracovnic.
Podrobné informace, odkazy na webové stránky s informacemi o uzávěrce a kontakty naleznete v příloze zprávy.

Přílohy

STUDENTS
STUDENTS
199 kB
TEACHERS
TEACHERS
177 kB
Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje