Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
KPBI logo 2

Už jen do konce února mohou žáci a studenti základních a středních škol ve 13 krajích České republiky soutěžit s projektem Kraje pro bezpečný internet, vyhrát hodnotné ceny  a vzdělávat se v oblasti bezpečného chování na internetu.

Projekt Kraje pro bezpečný internet již po deváté spouští soutěžní kvíz.  Každoročně se jich do soutěžního kvízu zapojí více jak 30.000.

Jak soutěžit

Pro žáky a studenty jsou připraveny aktualizované e-learningové lekce a krátké videospoty, kde se dozví nejdůležitější informace z oblasti bezpečnosti na internetu. Na tyto vzdělávací materiály, které je možné využít ve výuce či k samostudiu, navazuje soutěžní znalostní kvíz. Po správném zodpovězení dvaceti otázek jsou soutěžící zařazeni do slosování o hodnotné ceny. Žáci a studenti si také mohou po absolvování soutěžního kvízu zasoutěžit i v Kvízu PLUS, který je určen pro opravdové znalce problematiky elektronické bezpečnosti. Lekce a soutěžní kvíz jsou dostupné volně a zdarma na webu www.KPBI.cz.

 

O co se hraje?

Jako každý rok, i letos jsou hlavními partnery soutěžního kvízu společnosti Microsoft a Gordic. Vítězové se tak mohou těšit na výhry v podobě x-boxů, tabletů nebo fitness náramků.

 

Partneři projektu

“Digitální svět by byl bezpečnější, kdyby lidé měli dostatečné informace o tom, co jim v on-line světě hrozí – a jak se účinně bránit. Každá vzdělávací aktivita v teto oblasti může způsobit velkou změnu v chování dětí, ale i celých rodin a později i firem,” zdůrazňuje Dalibor Kačmář – ředitel pro technologické standardy ve společnosti Microsoft, ve které se kybernetickou bezpečností zabývá téměř 9000 zaměstnanců.

„Pro zvýšení úrovně kybernetické bezpečnosti populace jsou naprostou nutností osvěta a vzdělávání všech generací od předškoláků přes všechny stupně studia až po seniory. Události kolem nás téměř denně dokazují, že kybernetická bezpečnost je naprostou existenční nutností, kterou by měli vnímat a řešit nejen informatici, ale především manažeři a vedení společností,” uvedl Ing. Michal Řezáč MSc. ředitel pro strategický rozvoj a ředitel sekce bezpečnosti a informačních technologií ze společnosti Gordic, která je partnerem projektu Kraje pro bezpečný internet.

 

Projekt Kraje pro bezpečný internet

Projekt Kraje pro bezpečný internet je realizován po záštitou Asociace krajů ČR. V rámci svých aktivit také úzce spolupracuje s Policií ČR. Hlavním cílem projektu je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty, připraveny lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty a videospoty pro rodiče, seniory, pro mládež a pro odbornou veřejnost.

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje