Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Soutěž středních škol v IT a kybernetické bezpečnosti HAXAGON Skirmish Czech Republic zná vítěze krajského kola. Třem nejlepším řešitelům předal dnes v sídle Libereckého kraje ocenění náměstek hejtmana Libereckého kraje pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost Jiří Čeřovský.

„Soutěž je určena žákům středních škol. Jejich úkolem bylo plnit úlohy z různých oblastí IT a kybernetické bezpečnosti a získat co nejvíce bodů v co nejkratším čase. Z Libereckého kraje se soutěže zúčastnilo celkem 17 středních škol a hned 9 z nich bodovalo. Nejlépe si vedla Střední průmyslová škola v České Lípě. Nejen, že první dvě místa vybojovali právě žáci této školy, ale zároveň se stala nejaktivnější a nejúspěšnější školou z celé republiky,“ říká náměstek hejtmana LK Jiří Čeřovský, který nad krajským kolem soutěže převzal záštitu.

Nejúspěšnějšími řešiteli v Libereckém kraji byly:

  1. David Vobruba, Střední průmyslová škola, Česká Lípa
  2. Jan Petr Folbrecht, Střední průmyslová škola, Česká Lípa
  3.  Michal Roček, Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Liberec (ocenění přebíral pan učitel Marek Pospíchal)

Ocenění za nejaktivnější a nejúspěšnější školu v rámci celé republiky získala Střední průmyslová škola v České Lípě. Ocenění převzal ředitel školy Petr Veselý a jeho zástupce Jan Fojtík.

První dva nejúspěšnější účastníci postoupili do celostátního kola, které se bude konat ve středu 19. června v prostorách Coworkingového centra Next Zone při Smíchovské střední průmyslové škole a gymnáziu v Praze.

On line soutěž probíhala od 24. 5. do 31. 5. 2024. V průběhu měsíce května se pro všechny přihlášené střední školy v republice otevřela platforma Haxagon k testování a v posledním týdnu se pak mohli žáci zapojit do soutěže. V Libereckém kraji soutěžilo celkem 240 žáků.

V rámci celé republiky se soutěže zúčastnilo 8200 žáků z 215 škol. Cílem soutěže je vytvořit co nejlepší podmínky pro vzdělávání v oblasti informační technologie a kybernetické bezpečnosti pro všechny střední školy v republice.

„Dalším cílem soutěže je podchycení talentovaných žáků. Překvapením bylo, že nadaní jedinci v této oblasti studují i na školách netechnického zaměření, jako je například zdravotnická nebo rybářská škola či obchodní akademie. Třetím cílem je celková osvěta této oblasti. Z hlediska rozvoje ekonomiky a dalšího života moderní společnosti je oblast informačních technologií naprosto klíčová. Společnost v tomto směru trochu spí a naší iniciativou je ji probudit,“ říká Petr Sýkora, manažer projektu Haxagon.

 

 

 

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje