Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

V uplynulém týdnu byl zahájen dlouho připravovaný projekt Safe Ageing. Účastníky projektu, který je financován z Fondů EHP 2014-2021 v rámci programu Vzdělávání, je SZŠ a VOŠ zdravotnická Liberec, druhá je Johan Bojer střední škola Leksvik v Norsku.

Našimi spolupracujícími partnery jsou Domov seniorů Františkov a společnost CTMLYNG AS, Vanvikan, v Norsku.

Za českou stranu se cesty do Norska účastnila manažerka projektu Mgr. Dana Metelcová, ředitelka školy Mgr. Jana Urbanová, MBA, specialista školyv geriatrické problematice Mgr. Jitka Veverková a také paní Jana Hrabinová, zástupce sociálního partnera školy Domova seniorů Františkov.

Hned první den se uskutečnila návštěva Centra péče Stadsbygd a také setkání se studenty zdravotnických oborů ve městečku Leksviki. V rámci programu dále čekalo na naše zástupce úžasné město Trondheim a návštěva dvou typů škol. Nejprve univerzita na Fakultě lékařství a zdravotnických věd a následovala prezentace ve škole Strinda vgs. Norští partneři nám také představili zařízení IF Jobb v Leksviku, které zaměstnává zdravotně a mentálně handicapované. Nechyběla ani návštěva firmy CTM Lyng s elektronickou výrobou pomůcek pro chytrou domácnost, která nejen seniorům pomáhá usnadnit život. Určitě je nezbytné zmínit také přímou zkušenosti, vyzkoušení aktivit, se studenty a vyučujícími školy nebo setkání se zástupci ze zdravotnictví z kraje.

 

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje