Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
ombudsman

Zajímají Tě práva dětí? Víš, co všechno si můžeš vyřídit na úřadech? Co je to diskriminace? Není Ti jedno, co se děje ve Tvém okolí? Buď součástí unikátní konference pro mladé a diskutuj s ombudsmanem a jeho zástupkyní. 

Kancelář veřejného ochránce práv vyhlašuje soutěž dětských kolektivů (žáků a žákyň druhého stupně základních škol a tomu odpovídajících ročníků víceletých gymnázií) o účast na historicky první konferenci určené přímo dětem. Konference se uskuteční 15. června 2022 v Brně a jejím cílem je sbírat podměty, kterými by se měl veřejný ochránce práv zabývat v oblasti ochrany práv dětí, diskutovat o nich s dětmi a posílit povědomí o působení naší instituce.

Chcete-li se zúčastnit soutěže, stačí do 30. dubna 2022 zpracovat společně s kamarády téma “Jak pomáhá ombudsman dětem” jakýmkoliv kreativním způsobem - pomocí povídky, videa, koláže z obrázků či fotek, plakátu, písničky apod. Soutěžní výtvor můžete doručit osobně, poštou (na adresu Kancelář veřejného ochránce práv, Údolní 658/39, 60200 Brno) nebo emailem na adresu 

V přiložených souborech naleznete plakát soutěže a vyrozumění pro ředitele a ředitelky škol s podrobnými informacemi.

Případné další dotazy Vám může zodpovědět pověřená pracovnice Kanceláře veřejného ochránce práv Mgr. Barbora Jechová na telefonním čísle 542 542 310 nebo e-mailu jechova@ochrance.cz.

Soubory ke stažení:
Vyrozumění pro ředitelky/ředitele školVyrozumění pro ředitelky/ředitele školf
Informační leták pro děti a vyhlášení soutěžeInformační leták pro děti a vyhlášení soutěže

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje