Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
children-613196 640

Zvýšit pohybovou gramotnost dětí v mateřských školách. To je hlavním cílem nového dotačního programu, jehož podmínky na svém včerejším jednání schválili krajští radní.

„Cílem toho dotačního programu je podpořit pohyb dětí v mateřských školách. V dnešní uspěchané době plné výpočetní techniky a různorodých vjemů se často zapomíná, jak důležitý je sport pro zdraví našich dětí. Peníze, které jsme vyčlenili z rozpočtu, jim – pevně věřím – výrazně pomohou,“ uvedl Jiří Čeřovský, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „K tomu, aby mohly být podmínky dotačního programu zveřejněny a následně jsme mohli poskytnout účelové neinvestiční dotace, bylo nutné alokovat v rozpočtu Libereckého kraje peněžní prostředky. Ty jsme využili z akcí, které se neuskutečnily nebo měly nižší než očekávané náklady.“

Konkrétní podmínky programu Podpora zvyšování pohybové gramotnosti dětí v mateřských školách:

Účelem podpory je navýšit počet hodin věnovaných pohybovým aktivitám dětí, zlepšit materiálové vybavení pro děti a zvýšit kompetence pedagogických pracovnic a pracovníků v oblasti pohybových aktivit a motivovat děti k pohybovým aktivitám.

Oprávněnými žadateli jsou mateřské školy v regionu. Celková alokace programu činí 1.000.000 korun, minimální dotace může být 10.000 korun, maximální pak 30.000 korun. Minimální spoluúčast žadatele je 50 %. Uzávěrka příjmu žádostí je 13. října 2024 – zohledněny budou pouze ty dokumenty, jež přijdou datovou schránkou.

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje