Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
Snímek obrazovky MAPY

Příznivci map, her a nových technologií! 7. ročník akce Mapy kolem nás se blíží. Akce se bude konat v termínu od 10. do 12. října 2023.

I letos máme za cíl představit studentům zajímavá témata a formou interaktivní zábavy ukázat různé technologické oblasti i jejich praktické využití. Prostřednictvím odborníků na stanovištích si tak žáci a studenti mohou vyzkoušet moderní technologie a možná i najít inspiraci pro jejich budoucí směřování.  Studentům představíme témata jako jsou např. geoinformatika, 3D tisk a 3D sken, zpracování a modelace krajiny v počítačových hrách, astronomii či možnost využití počítačových her k výuce programování. Pro mladší žáky je navíc připravena i zábavná úniková hra či mapové hry s enviromentálním podtextem.  Součástí akce bude jako každý rok malování velké komponované mapy.

Registrace pro školy bude zahájena dne 19. 9. 2023 od 7:30. Budeme o ní opět informovat emailem s uvedením konkrétnějšího obsahu a také zde na stránkách akce. Rozpis bloků je zde: https://1url.cz/@mapykolemnas2023.

Malovat budeme letos "Kraj jinak". Pojďme se podívat na náš krásný kraj novým pohledem! Je opravdu vysílač na Ještědu stavba, nebo tam přiletěla loď mimozemšťanů? Jsou Dračí věž v Hruboskalském skalním městě jen skalní útvar, nebo je to pozůstatek zkamenělého draka? Je Máchovo jezero obyčejný rybník, nebo skrývá podvodní svět vodníků? A co Archa úmluvy, nemůže zde být někde ukrytá? Pojďme si zase krásně vymýšlet!

Zadání najdete zde: https://1url.cz/@malujeme

Více informací o akci najdete: https://atlas.kraj-lbc.cz/mapy-kolem-nas

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje