Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu

Spolek Díky, že můžem nabízí aktivity pro střední školy k blížícímu se 35. výročí sametové revoluce. Jedná se o vzdělávací programy Samet na školách, nový celoroční seberozvojový kurz pro středoškoláky Akademie Díky, že můžem a naučný zpěvník Písničkou ke svobodě.

Samet na školách představuje vzdělávací platformu, která sdružuje více než 50 organizací, které školám nabízejí své programy. Letos se koná už 6. ročník Chceme i letos vyzvat žáky spolu s jejich učiteli po celé republice, aby na své škole uspořádali vlastní festival k výročí sametové revoluce, a vybrali si program z nabídky aktivit – přednášek, workshopů, projekcí, debat a jiného. 

Od září 2024 bude spuštěna série pěti setkání nabitých workshopy a besedami s inspirativními mladými lidmi, kteří jsou aktivní ve společenském prostoru a mají ambice ho přetvářet. Akademie Díky, že můžem se bude konat v září, říjnu, lednu, březnu a květnu a přihlásit se na ni mohou studenti středních škol už nyní na webu dikyzemuzem.cz/akademie. 

K příležitosti 35. výročí sametové revoluce bude vydán také naučný zpěvník Písničkou ke svobodě. Vzdá hold hudebním ikonám a představí jejich tvorbu v kontextu doby. Mladé generaci tak budou nabídnuty hity v neznámém kontextu. Teoretickou část doplní notový záznam s QR odkazem na text, aby písně ožily a mohli si je zazpívat například žáci ve třídě. Třeba v hudební výchově tak mohou pracovat s jedním zpěvníkem. 

Konkrétní informace o programech najdete přílohou zprávy.

Přílohy

Přehled aktivit Díky, že můžem pro školy 2024
Přehled aktivit Díky, že můžem pro školy 2024
136 kB
Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje