Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
318433718 657544102774252 1758669249633085989 n

Další vzdělávací akce na téma podpora a rozvoj nadaných v běžných třídách ZŠ budou probíhat do konce června. Do té doby je také možné žádat o bezplatné poradenství a konzultace s metodičkami nadání pro Liberecký kraj. 

Proč je důležité pojmenovat si potřeby dětí ve třídě a dát prostor jejich návrhům? Odpověď nejen na tuto otázku padla během předvánočního workshopu s lektorkou Kateřinou Emer, která spolu s více než dvaceti účastnicemi a účastníky věnovala celý den tématu Jak učit nadané žáky. Workshop volně navazoval na listopadovou přednášku o potřebách nadaných, ale i ti, kteří ji neabsolvovali, se dozvěděli základní body. 

V úvodu workshopu si přítomní vyslechli výpovědi několika dětí ve věku od 6 do 24 let, které měly prostor vyjádřit se k tomu, co se jim líbí ve škole a co by rády změnily. Z některých odpovědí až mrazilo, jak jsou některé děti z přístupu učitelů či spolužáků frustrované, jaké mají trefné postřehy, a přitom by stačily maličkosti, které by jejich pobyt ve škole zlepšily.

Poté následovala již společná práce naplněná informacemi a tipy, došlo také na přínosné skupinové sdílení dobré praxe mezi přítomnými. Součástí byly také půlhodinové rozhovory ve dvojicích o vlastní učitelské práci.  

Workshop se konal díky aktivitě zkvalitnění péče o nadané žáky projektu Naplňování krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání Libereckého kraje II. V tomto školním roce proběhnou minimálně dvě další vzdělávací akce zaměřené na podporu a rozvoj nadaných, poté projekt končí.

Do konce června mohou učitelky a učitelé využít ještě konzultací a poradenství metodiček nadání projektu, které působí v celém Libereckém kraji. Doporučujeme je kontaktovat a domluvit si nejen jednotlivé konzultace, vyhledávání nadaných přímo ve třídě během výuky či bezplatné proškolení na různá témata přímo ve škole pro pedagogický sbor. 

Kontakty:

Oblast Českolipska: Mgr. Marie Kašparová: kasparova@pppcl.cz, 770 179 839 

Oblast Liberecka, Jablonecka, Semilska: Mgr. Eva Dušková, DiS.: eva.duskova@kraj-lbc.cz, 778 714 844

Odkaz na užitečné úložiště plné informací a materiálů pro učitele nadaných:    www.tinyurl.com/nadani

 

 

logolink nakap

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje