Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
mood-7529900 640

Ve čtvrtek 7. listopadu 2024 od 13 do 18 hodin proběhne v multimediálním sále (3. patro budovy Krajského úřadu Liberecké kraje, vchod C)

seminář o duševním zdraví,

na kterém budou představeny možnosti preventivních programů ve školách.

Vystoupí zde Mgr. Olga Daşkin, která je kariérní poradkyní a pracuje s nadanými žáky na Gymnáziu Na Zatlance v Praze 5. Zaměřuje se formou mentoringu na rozvoj a individuální podporu žáků, kteří chtějí v rámci projektu pracovat na svém osobním rozvoji a rozvíjet své silné stránky a nadání. Připravuje metodicky rozvojové programy pro třídy na posílení bezpečné atmosféry ve třídě.

Program Nevypusť duši představí Simona Dirgasová. Nevypusť duši je nestátní nezisková organizace, která přináší prevenci v péči o psychiku, šíří praktické a ověřené informace a usiluje o to, aby se konverzace o duševním zdraví stala součástí běžného života moderní společnosti, ve které se nikdo nestydí říct si o pomoc. Ve spolupráci s veřejnými institucemi také dlouhodobě prosazuje systémové změny v oblasti péče o duševní zdraví.

Preventivní program pro školy Blázníš No! A?  bude prezentovat Mgr. Lenka Meixnerová, MBA, právnička, ředitelka a předsedkyně spolku FOKUS Turnov, z. s., která se intenzivně věnuje reformě péče o duševní zdraví, destigmatizačním aktivitám a primární prevenci. Posláním FOKUSU Liberec je podpora duševně nemocných lidí v samostatném rozhodování, jednání, řešení jejich sociální, pracovní a zdravotní situace. Za tímto účelem FOKUS Liberec zřizuje sociální služby chráněného a podporovaného bydlení, pracovní rehabilitace, terénní programy a nabízí pracovní příležitosti na chráněných pracovištích. Z tohoto poslání je odvozen i základní cíl služeb: podpořit duševně nemocného člověka v takových situacích, které mu brání běžným způsobem využívat společenské zdroje a možnosti. Konečným cílem je posílit člověka natolik, aby přestal služby potřebovat a využívat, nebo aby je potřeboval pouze v nezbytně nutném rozsahu.

Program semináře:

12:30               prezence

13:00               zahájení semináře

13:05 - 14:35 Olga Daşkin - zapojení osobnostního rozvoje do školního vzdělávacího programu

14:35 - 14:45 přestávka

14:45 - 16:15 Simona Dirgasová - preventivní program pro školy Nevypusť Duši

16:15 - 16:25 přestávka

16:25 - 17:40 Lenka Meixnerová - preventivní program pro školy Blázníš No! A?

Akce je určena pedagogům středních i základních škol.

Přihlašovací údaje naleznete v přiložené pozvánce.

Přílohy

Duševní zdraví 07 11 pozvánka
Duševní zdraví 07 11 pozvánka
465 kB
Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje