Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Více informací
Přeskočit k hlavnímu obsahu
Garantováno OŠMTS
Obrázek1

Podcastový seriál KyberGuru volně navazuje na šedesát vzdělávacích videí projektu Kraje pro bezpečný internet

Desetidílný podcastový seriál KyberGuru osvětluje posluchačům pět aktuálních témat, která se týkají každého uživatele internetu. Dozví se, proč kyberkriminalita v České republice strmě stoupá, zda musí danit příjmy ze všech svých online aktivit, jak se vyhnout finančním podvodům a jaký vliv má hraní počítačových her na jejich děti. Sérii témat uzavírá rozhovor s etickým hackerem, který dopodrobna vysvětluje řešení kybernetického útoku na počítačovou síť.

Každému tématu věnuje seriál dvě půlhodinové epizody. Pozvání k mikrofonu přijali:

  • mjr. Richard Valiček, vedoucí oddělení kybernetické kriminality Středočeského kraje
  • Šárka Pelikánová, daňová specialistka, majitelka účetní a daňové kanceláře CEG, autorka daňového podcastu Snídaně s Šárkou
  • Ivan Štefek, bezpečnostní poradce se zkušenostmi z pojišťovny ING, investiční skupiny KKCG a projektu Podnikatel/Firma Roku
  • Michaela Slussareff, autorka knihy Hry, sítě, porno a spoluzakladatelka iniciativy Digitální zdraví dětí
  • Daniel Hejda, etický hacker, výzkumník a spolumajitel společnost Cyber Rangers

a

  • Lukáš Venclík, moderátor, který se během rozhovorů nebojí přiznat vlastní „kyber-chyby“.

 

Podcastový seriál KyberGuru volně navazuje na šedesát vzdělávacích videí projektu Kraje pro bezpečný internet. Zdarma je zhlédněte na youtubovém kanálu KPBI – Kraje pro bezpečný internet, podcasty si poslechněte i na Spotify nebo Google Podcast.

 

K seriálu KyberGuru vyšla i informační brožura, kde čtenáři najdou kromě shrnutí témat jednotlivých epizod také testy svých dosavadních znalostí z oblasti prevence kyberkriminality a fotky ze zákulisí natáčení seriálu.

Vznik podcastů finančně podpořil Středočeský kraj a Vzdělávací institut Středočeského kraje.

 

O PROJEKTU KPBI

Projekt Kraje pro bezpečný internet vzdělává v problematice bezpečného užívání internetu veřejnost (děti, rodiče, seniory), pedagogy a sociální pracovníky. Od roku 2013, kdy projekt vznikl, zpracoval desítky e-learningů, videí a pracovních listů, realizoval online i offline školení, sepsal tematické články na webu www.vimkamklikam.cz a zapojil tisíce studentů do každoročního soutěžního kvízu pro základní a střední školy.

Zpět na výpis
Bc. Květa Šírová

Administrátor portálu

  • Liberecký kraj
  • Krajský akční plán Libereckého kraje
  • Naplňování Krajského akčního plánu Libereckého kraje